top of page

Luftlinjen

Samarbeidspartnere: Hans Kristian Villa, Agata Cypriak vel Czupryniak, Kevin Ehrenberg, Lisa Siegel og Kristian Haugvik

Prosjektvarighet: 7 uker

Veiledere: Birger Sevaldson med flere

Prosjektrapport:

luftlinjen_rapport
.pdf
Last ned PDF • 32.65MB


 

"Opp over Oslo!"


Luftlinjen var mitt første prosjekt innen systemorientert design. Jeg jobbet i team med 5 andre designstudenter, hvor alle hadde sine ansvarsområder innenfor enten produktdesign, tjenestedesign eller interaksjonsdesign. Jeg jobbet mest med tjenestedesigndelen, merkevarebygging og kommunikasjon, i tillegg til den felles research- og idéutviklingsdelen innenfor systemorientert design.

Gjennom prosjektet lærte jeg å bruke ulike metoder innenfor systemorientert design som for eksempel mapping, ZIP-analyse og gigamapping. Vi fikk trening i alt fra å dra av post-it-lapper på riktig måte til å mappe ut komplekse systemer. Vi lærte hvordan vi kunne bruke mapping i ulike faser i designprosessen, både for idégenerering, samarbeid og kommunikasjon.


Vi øvde også bevisst på det å jobbe i team, og opplevde både fordeler og utfordringer ved team-arbeid. Vi lærte oss selv bedre å kjenne og ble bevisste på hvilke personlige egenskaper vi kunne bidra med til teamet.


Briefen for prosjektet var: Lag noe autonomt for bymiljøet i Oslo.

Vi brukte mye tid på mapping, og bodde bokstavelig talt i informasjonen. Vi prøvde å skape oss en oversikt over bydrift for å identifisere interessante mulighetsområder vi kunne designe innen.


Vi var også ute på befaringer, besøkte innovasjonsstaden Kongsberg, og intervjuet ansatte på Rådhuset. Av dette lærte vi blant annet om autonomi, bydrift, regler og muligheter, fremtidsplaner og bilfritt sentrum.


Konseptet Luftlinjen handler om å tilby en opplevelsesbasert transportmetode i Oslo sentrum, hvor passasjerene kjører et autonomt tog over Oslos hustak og får en spektakulær utsikt. Det er et fremtidskonsept for et bilfritt Oslo sentrum, hvor det vil være nødvendig med avlastning på kollektivtrafikken på bakkeplan. Luftlinjen vil også hjelpe de reisende med å få overblikk over byen, få øye på nye steder å utforske og få et avbrekk fra bygatenes kjas og mas.


Her skal rutene for Luftlinjen gå:


Under ser du en brukerreise for en potensiell passasjer med Luftlinjen.


Logoarbeid og tone of voice:


Slik ser en passasjervogn ut (renderinger av Hans Kristian og Kristian):


Og dette er en wireframe av app og betalingsautomat for å kunne kjøpe billett (av Agata):


Prosjektet ble stilt ut på AHO Works ved semesterslutt.


 

bottom of page